SALE: 20% kedvezmény a TYR lábbelikre VÁSÁROLJ MOST

Otthon edzeni? Igen, lehetséges.

Hogy hozd formába magad, ha nem akarsz drága edzőtermekre költeni? Honnan szerezz inspirációt, miből meríts akaraterőt? Hoztunk néhány tippet, hogy hogyan maradj aktív edzőterem nélkül.

Edzés videók otthonra, sport applikációk mindennapi edzéstervvel, motiváció, és még több. Ha érdekel, olvass tovább.

Nem minden app egyforma

app

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A technológiával telített napjainkban már minden sarkon szembejön egy sport applikáció, de nem mind ugyanolyan jó. Különböznek a nyújtott szolgáltatásban, árban, és minőségben is.

Az otthoni edzéshez fontos, hogy sokféle mozgástípust ajánljanak, számodra megfelelő időtartammal, és a nálad fellelhető edzésfelszereléssel. Ezért elengedhetetlen, hogy megfelelően tájékozódj róluk, ielőtt előfizetnél bármelyikre is hosszútávon.

FitBit Coach - személyi edző a zsebedben

Mit nyújt: 

Testrészekre bontott edzéstervek százai

Személyre szabott edzésvideók, motiváció, zene

Ár: $39.99/year

Értékelés: 4,5/5 (google play)

Nike training Club - edzésterv okosan

Amit nyújt
Idő alapú és ismétlés alapú beállítás

Teljeskörű személyi edző a zsbeedben: erősítő edzés, jóga, HIIT, kardó, mobilitás fejlesztés

Saját testsúlyos, könnyű, és nehéz felszereléses edzések

Kezdő, középhaladó, haladó szintek

Elmenti az edzéseidet, hogy később a teljes képet lásd

Eddz a kedvenc sportolóiddal, mint például Isaiah Thomas, Julie Ertz, Sydney Leroux Dwyer és Cristiano Ronaldo 

Akár egyből az Apple Watchra is letöltheted

Ár: 7-napos ingyenes próba, utána $14.99/hó

Értékelés: 4,6/5 (google play)

Asana Rebel - kardió és yoga

Amit nyújt:

Jóga és HIIT kardió edzések, meditáció

Edzés bárhol, bármikor

Kövesd nyomon az edzéseidet, legyél rugalmasabb, erősebb

Ár:  Ingyenes alapszolgáltatás, fizetős prémiumtartalom

Értékelés: 4,2/5 (google play)

 

Fitness videók és E-könyvek

ebookebook

Ha nem szereted az applikációkat, és túl bonyolultnak találod őket, akkor imádni fogod a többi vizuális kontentet, mint a Youtube videók, vagy az e-könyvek, amit könnyen letölthetsz.

Ezek biztosan edzésre sarkallnak, ösztönöznek, hogy a saját testsúlyod használd az edzéshez akár otthon, akár utazáskor.

Jillian Michaels

Aki nem hallott még Jillian Michaelsről és a videóiról, azt biztosan nem járatos a fitneszben. A 30 napos programja 3 videóból áll, ahol minden szintet 10 napig érdemes csinálnod. De nem kötelező a 30-napos verziót választanod, a Youtube tele van jobbnál jobb Jillian-videókkal.

Kayla Itsines - Bikini body guide

Kayla egy ausztrál személyi edző, aki a kifejezetten nőknek kialakított edzéstervéről lett híres. Egy globális női edzőközösséget hozott létre, akik támogatják egymást az alakformálás és erősítés nem mindig könnyű útján. Publikált egy e-könyvet is edzés típusokkal és az egészséges táplálkozással a középpontban. Inspirációként kövesd Instán.

Sarah Stevenson - “Sweat it to shread it”

Sarah egy ismert ausztrál Youtuber, az ő csatornája a Sarah's day, és kiadott egy nemzetközileg is nagy népszerűségnek örvendő fitnesz e-könyvet. Két edzés guide-ot készített, amelyek egymásra épülnek. Példának van néhány videója a YouTube csatornáján és az Instagram oldalán.

Steve Cook 

Végre valami a férfiaknak. Egy sportoló, aki Youtube-on kezdte, majd létrehozott egy módszert az izomnövelésre. Ingyen letölthető az e-könyve. Kövesd Steve-et Instagramon.

Készíts saját edzéstervet

Mindenki saját magának tudja a legjobban összeállítani az edzéstervét, mert tudja, hogy mely gyakorlatokat szereti, és mely testrészeket szeretne megdolgoztatni. Úgyhogy hajrá, készítsd el te is a sajátodat! A tervnek valahogy így kell kinéznie: 5 féle gyakorlat mindennap (szerezz inspirációt a fenti vodeókból), amiket az edzettségenek megfelelő ismétlésszámban érdemes végezned. Az edzés előtt természetesen melegíts be, a végén pedig nyújts le. Beiktthatod az edzéseidbe a tbaatát, amiről már írtunk egy cikket.  Használhatsz segédeszközöket is, mint a matrac vagy polifoam, esetleg ugrókötél. Az eszközöket megtalálod a top4fitness.hu-n.

Az edzőterem nem egyenlő a fitnesszel

A legtöbb ember a fitneszt az edzőteremmel azonosítja. Ezért azt, hogy valaki mennyire fitt, azzal teszik egyenlővé, hogy mekkora súlyokkal dolgozik. De nem ennyire egyértelmű a kapcsolat köztük. Ha fitt akarsz lenni, nem kell feltétlenül drága bérleteket venned egy edzőterembe. Számos tevékenységet hét közben is végezhetsz. Csak válassz olyat, amit igazán szeretsz.

  • Úszás

Ez nem kifejezetten otthoni sportolásra alkalmas, de a leghatékonyabb, ha fitt akarsz maradni. Ráadásul az úszás kíméli a térdeidet, így jobb alternatíváját jelenti a futásnak. Tegyél te is az egészségedért, és kezdj el úszni!

  • Sétálás

Ez szintén nem egy otthoni mozgásforma, de a gyaloglás a legtermészetesebb és legegészségesebb mozgás az emberek számára. Nem azt mondjuk, hogy mindennap kilométereket kell megtenned. Csak nézz le a parkba, vagy a közeli erdőbe, ki a városból, és élvezd a friss levegőt. És ha hideg van? Szerelkezz fel funkcionális ruhákkal, amik elvezetik az izzadtságot, és szárazon és melegen tartják a testedet.

Ne feledd, hogy az edzés kéz a kézben jár az egészséges táplálkozással. Nem csak az elvégzett mozgás, de a bevitt táplálék is hozzájárul ahhoz, hogy milyen formában vagyunk. Számtalan cikk született a témában, így sokféle irányzat van, és ami egy valakinek jó, nem biztos, hogy nekünk is, figyeld a tested jelzéseit, és válassz megfelelő étrendet. 

A cikk szerzője: Nikola Zvrškovcová


EDZÉS