Hozzávalók és elkészítés
Tészta:
- 150 gramm zabliszt
- 50 gramm zabpehely
- 1 db banán
- 20 gramm kakaó
- 40 gramm kókuszolaj
Keverjünk mindent össza a zabpehely kivételével (azaz a 150 g zablisztet, banánt, kakaót, kókuszolajat). Keverés után adjunk hozzá 50 g zabpehelyt és tegyük sütőpapírral bélelt formába és süssük 10 percig 180 ° C-on.
Krém:
- 200 gramm tökpüre (sötve vagy főzve és lemixelve)
- 325 gramm krémsajt
- 2 db tojás
- 3 gramm fahéj
- ízlés szerint édesítő (Én flavdrops-ot vagy mézet használok)
- egy teaskanál vanília aroma, ízlés szerint
Keverjünk mindent össze, majd öntsük rá a megsült tésztára. Az egész tortát ezután további 45-50 percig sütjük 160 ° C-on. A tortán keletkező repedések elkerülése érdekében a kikapcsolás után 5 percig még ne nyissuk ki a sütöt, majd utána még 20 percig hagyjuk a tortán a nyitott sütőben és hagyjuk kihűlni a konyhapulton. Akkor tegyük be a hűtőbe, amikor már kihűlt. Legfinomabb másnap és harmadnap.
Tápérték:
1 szelet (kb. a torta 1/8-a) :
243 kcal / 1016 KJ
10 g fehérje
23 g szénidrát
12 g zsír