Egészséges tökös cheesecake

Egészséges tökös cheesecake

2020.10.29. 2 perces olvasási idő

Szezonális őszi alapanyagokból készült sajttorta, amely örömet szerez az egész családnak. Süssük meg a legjobb tökös sajttortát.

Hozzávalók és elkészítés

Tészta:

  • 150 gramm zabliszt
  • 50 gramm zabpehely
  • 1 db banán
  • 20 gramm kakaó
  • 40 gramm kókuszolaj

Keverjünk mindent össza a zabpehely kivételével (azaz a 150 g zablisztet, banánt, kakaót, kókuszolajat). Keverés után adjunk hozzá 50 g zabpehelyt és tegyük sütőpapírral bélelt formába és süssük 10 percig 180 ° C-on.

Krém:

  • 200 gramm tökpüre (sötve vagy főzve és lemixelve)
  • 325 gramm krémsajt
  • 2 db tojás
  • 3 gramm fahéj
  • ízlés szerint édesítő (Én flavdrops-ot vagy mézet használok)
  • egy teaskanál vanília aroma, ízlés szerint

Keverjünk mindent össze, majd öntsük rá a megsült tésztára. Az egész tortát ezután további 45-50 percig sütjük 160 ° C-on. A tortán keletkező repedések elkerülése érdekében  a kikapcsolás után 5 percig még ne nyissuk ki a sütöt, majd utána még 20 percig hagyjuk a tortán a nyitott sütőben és hagyjuk kihűlni a konyhapulton. Akkor tegyük be a hűtőbe, amikor már kihűlt. Legfinomabb másnap és harmadnap.

Tápérték:

1 szelet (kb. a torta 1/8-a) :
243 kcal / 1016 KJ
10 g fehérje
23 g szénidrát
12 g zsír


TÁPLÁLKOZÁS