Ingyenes fitness ajándék a kiválasztott termékekhez! Szeretnék ajándékot
Csinálj edzőtermet az otthonodból

Csinálj edzőtermet az otthonodból

2020.03.25. 5 perces olvasási idő

Hogyan szereld fel a szobát, miért ne maradj pizsamában és miért fontos, hogy maradj pozitív?

Minden a talajjal kezdődik

A hátfájás bármilyen gyakorlat közben rosszul jön, nem igaz? Egy jógamatrac akár motivációként is szolgálhat, hogy belekezdj az edzésedbe. Nekünk a Manduka stílusos és funkcionális matracai jöttek be a leginkább. 

A szoba átalakítása

szoba átalakítása

A következő lépés a felszerelés. Az a helyzet, hogy annyira jó otthoni edzéseszközeink vannak, hogy könnyen elképzelhető, hogy többet már nem is akarsz terembe menni. A Power Systemstől bosu labdák, ugrálókötelek, felfüggeszthető eszközök, labdák, kettlebell, dumbbell, mind elérhetőek, hogy új szintre emeld az otthoni edzéseidet

Mit viselj a nappaliban?

Talán elsőre furán hangozhat, de az, hogy mit viselünk, jelentős hatással van a produktivitásunkra, motivációnkra, valamint az általános hangulatunkra is. Most, amikor az időnk legalább 90%-át otthon töltjük (maradj otthon!), könnyű pizsamában maradni egész nap, reggeli közben, a macskához bújva, számos üzleti ügyet intézve - majd megcsinálva néhány kézenállást és guggolást.

Van valami abban, hogy különleges eseményekhez kiöltözik az ember. A kiöltözés már abban is segít, hogy mentálisan felkészítsd magadat arra a szutiációra, amilykben éppen helyt kell állnod. Mindenképp szerelkezz fel az otthoni edzésekhez, valamint a mindennapi tevékenységeidhez is.  is

A pizsama teljesen okés, ez nem is kérdés. Ugyanakkor mi egy kicsit jobban szeretjük a kényelmes, általános, mégis stílusosabb ruhákat. Olyanokat, amikben nem kell az ajtó mögé bújnod, amikor megérkezik a Wolt/Neptincér futárod.

_

 

_

 

Kényelem  

Edzés 

Maradj pozitív!

Micsoda klisé, nem? Mégis igaz - a mentális erő alapvető ahhoz, hogy túl tudjuk küzdeni magunkat a nehéz időkön. Ezt az időt kihasználhatod új dolgok tanulására - vagy visszatérhetsz régi álmaidhoz, amelyekre sosem tudtál elég időt szánni.

Fontos, hogy tartsd szervezetten a napjaidat, legalább részben, legyen meg a mindennapi rutinod. Ezért is jó, ha olyanokat csinálsz, amiket korábban is, hogy minimalizáld a szervezetedet ért sokkot és kevésbé érezd azt, hogy valamitől tiltva vagy.Lehet, hogy nem ugyanaz az érzés, de egészen biztos, hogy jobban érzed magad így. Íme néhány példa:

  • Edzés –  persze, edzhetsz otthon. Csak szerezz be néhány alapvető eszközt, amitől kicsit úgyérezheted, hogy a kedvenc edzőtermedben vagy. Ne felejtsd a minőségi és egészséges étrendet, hogy meglegyen az erőd is mindehhez.
  • Kávé és tea – nem, sajnos most nem ülhetsz be a barátaiddal egy jó helyre, de ettől még nem kell, hogy megvond magadtól a kedvenc teádat vagy kávédat, legyen meg az énidőd otthon is.
  • Wellness – így van, lehet egy kis relax, élvezheted a wellnesst manapság otthon is! Minden csak attól függ, mit tudsz elérni a lehetőségeidből. Az arc- és hajpakolások elég menők, a kéz- és lábápolás pedig megnyugtató hatású tud lenni, sőt, lehet, hogy már időszerű is. Szinte minden, amit eddig élveztél, otthon is elérhető DIY módszerekkel. Gőzfürdő helyett mondjuk egy hosszú, forró tus?
  • Tartsd a kapcsolatot  – Próbálj legalább online kapcsoladban maradni a szeretteiddel, barátaiddal. Ha az esik jól, hívd is őket!

Szerző: Nikola - Top4Fitness


EDZÉS ÉLETSTÍLUS