Automasszázs - Trigger Point Terápia

Automasszázs - Trigger Point Terápia

2021.08.30. 9 perces olvasási idő

Hogyan tudod ellazítani izmaidat edzés után, mire való a masszázspisztoly, mi a habhenger és hogyan használhatod a habhengert vagy labdát?

Akár hobbi (vagy profi) sportokat végzel, vagy edzőterembe jársz, esetleg egész nap ülő tevékenységet folytatsz, időről időre nem tudod elkerülni  az izommerevséget és az izomfájdalmat. Vajon hogyan lazíthatod, nyújthatod izmaidat és válhatsz saját magad masszőrévé?
A TriggerPoint márkával könnyebben mozogsz és jobban érzed magad.

Mi a trigger pont?

A trigger pontok az emberi test izomszöveteiben olyan pontok, amelyekben a szokásos összehúzódási és relaxációs képesség megszakad. Ez egy fájdalmas csomó, amely az ízületek korlátozott mozgékonyságát okozhatja,  izomfájdalmat edzés közben, sőt akár pihenés alatt is vagy a test más területeire átterjedő fájdalmat válthat ki (szomszédos izmok és ízületek fájdalmai, hát, fej stb.).

Hogyan lehet a merev izomzat kialakulását megakadályozni? Megfelelő bemelegítéssel, átgondolt edzéssel és különösen a megterhelőbb edzések utáni megfelelő relaxációval és regenerációval. 

A TriggerPoint márka az ideális partner. A cég olyan masszázseszközöket fejlesztett ki, melyek utánozzák a terapeuták kezeinek érintését. Eszközeik minden korosztálynak, magasságnak, súlycsoportnak és edzettségi szintnek megfelelnek. Egyszóval mindenkinek javíthat az életén, változtathat a mozgásán.

Az autómasszázs egy miofasciális technika, amely javítja az izmok és fasciák (szalagok) merevedését. Enyhén fájdalmas is lehet, de enyhíti és kiküszöböli az akut és krónikus problémákat, függetlenül attól, hogy izomfájdalomról, átterjedt ízületi fájdalomról, vagy akár vér- vagy nyirokkeringési problémáról, fejfájásról van-e szó.

A TriggerPoint automatikus masszázseszközökkel javítható a teljesítmény, mozgás, megelőzheted a sérüléseket és fájdalmakat, és felgyorsíthatod az edzés utáni regenerációt.

Mikor használd a TriggerPoint-ot

  • Edzés előtt -  Masszírozd ki a korábbi edzések merev pontjait és összpontosíts a problémás területekre.
  • Edzés után - Koncentrálj elsősorban az edzett izomrészekre.
  • Napközben - Bármikor napközben masszírozd ki a zavaró merev és trigger pontokat.  Ha a napirended engedi, akár csak pár percre is, a masszázs szünetek aranyat érnek. Teszel valamit az izmaidért és még lazíthatsz is egy keveset.

Kinek ajánlatos használni a TriggerPoint eszközöket?

Mindenkinek. Akár sportoló, diák, elfoglalt üzletember vagy hátfájással küszködő nyugdíjas vagy, az önmasszázs segíteni fog javítani az életminőségedet.

Automasszázs eszközök

Milyen eszközök léteznek? Melyik lenne hasznos neked?

Masszázspisztoly

A masszázspisztoly a tökéletes választás, ha a legjobbat akarod a testednek. A négy választható sebességnek, az univerzális masszázsfejnek és az izomcsoportok széles skáláján történő optimális használatnak köszönhetően az egyik legsokoldalúbb eszköz. Aki valaha is kipróbálta,  rögtön érezte az izmok szinte azonnali ellazulását és a hatékonyabb regenerálódását.  A pisztoly tölthető aksival rendelkezik, akár 2 órán át élvezhetjük a folyamatost masszázst, szinte csendben. Emiatt, akár filmnézést közben is masszírozhatod magad, akármikor amikor csak szükségét érzed. A pisztoly mérete és az akkumulátor élettartalmának köszönhetően bárhova magaddal viheted, versenyre, edzőterembe, nyaralásra.  A pisztoly előnye az egy ponton történő közvetlen hatás, amely a gyógytornász ujjainak mozgását utánozza.

Masážní pistole Trigger Point Impact k uvolnění svalů.

Masszázspisztoly

Habhengerek

Minden fitnesz és edzőteremben találhatóak hengerek. A habhenger kiváló módja edzés előtt a merev izomterületek fellazításának, illetve az edzés utáni nyújtásnak. A henger a szilárd, de puha felületén lévő kiemelkedéseknek köszönhetően a myofascialis szövet merev pontjait célozza meg, így segít megelőzni a sérüléseket és az izmok megerőltetését (edzés előtti masszázs esetén), vagy felgyorsítja a regenerációt és megakadályozza az izomfájdalmat ( edzés után használva). Kiválóan alkalmasak a combizmok, a hát vagy a vádli masszírozására. Nagy előnye a hengernek a könnyű hordozhatósága és az ára. Nem csak mobility, hanem core edzésekhez is használhatod. 

Jak používat masážní válec

Ha az egész testedre szeretnéd használni a hengert, a legjobb választás a Trigger Point Grid 1.0,
azoknak, akiket nehéz lenyűgözni. A Trigger Point Grid Vibe Plus segítségével semmit sem hagyunk a véletlenre.  4 vibráló fokozata új szintre emeli a regenerálódást. Képzeld el, hogy milyen csodásan érzed majd magad, egy vibráló masszázst követően.
A Trigger Point Charge Vibe-ot is érdemes kipróbálni, köszönhetően méretének és formájának, a kisebb és érzékenyebb területekre is alkalmas, például a sípcsont, mellizmok, bicepsz vagy vállizmok masszírozására. 
Talp- és alkarfájdalomtól szenvedsz? A Trigger Point Nano pont ezekre a nehezen elérhető területekre lett kifejlesztve.

Habhengerek

Kézi eszköz

TriggerPoint STK original  kézi masszázs eszköz ülve és állva is használható a túlterhelt izmok masszírozására. A kettő fogantyúnak köszönhetően könnyen lehet az intenzitást szabályozni. 

Masážní tyč TriggerPoint STK

TriggerPoint AcuCurve  három masszázsfejjel rendelkezik: dupla masszázsgolyó az egyik oldalon és egy masszív cseppforma a másik oldalon, melyekkel könnyen masszírozható az összes feszült izompont. Az AcuLoop fogantyú segít a kívánt nyomás kifejtésében és megkönnyíti a tartást.

Masážní tyč AcuCurve

Kézi eszköz

Masszázsgolyó

A masszázsgolyókkal, a görgőkkel vagy botokkal szemben, könnyeben elérheted az adott trigger pontot. Alkalmasak a talp, tenyér, alkar, farizmok vagy a lapockák közti izmok masszírozására.

Příklad využití masážního míčku

Milyet szeretnél, rücskös golyót vagy sima felületűt?

Masszázsgolyók

Megváltoztatod a mozgással kapcsolatos szemléletedet és búcsút mondasz végre az izommerevségnek és az izomfájdalomnak?


EDZÉS ÚJDONSÁGOK